С тенис на най-високо ниво Роджър Федерер постигна забележителна победа с 6:2, 6:3 в тенис класиката срещу Рафаел Надал на Мастърса в Индиън Уелс.

Маестрото просто бе неудържим на корта и просто не остави шансове на испанеца, който пък не успя да демонстрира нужното ниво.

Така Федерер за първи път стигна до три поредни победи над Надал в тяхното исторически съперничество, което вече представлява 36 двубоя. През януари Федерер постигна победа в пет сета на финала на Аустрелиън Оупън, а преди това имаше успех в три сета и на финала в Базел през 2015.

Надал стигна до победата за последно на полуфиналите в Мелбърн през 2014, а това бе и първият им сблъсък на по-ниско ниво от четвъртфинал след първия им изобщо мач - в третия кръг на Мастърса в Маями през 2004.

На осминафиналите в Индиън Уелс швейцарецът постигна по два пробива и в двата сета, а по този начин стигна до класиране в топ 8 след час и 10 минути игра.

На четвъртфиналите съперник на Федерер ще бъде Ник Кириос, който за втори пореден път постигна впечатляваща победа над Новак Джокович - 6:4, 7:6(3).

В други мачове от деня:

Перфектен Тийм мина леко през Монфис
Вавринка отстрани инфарктно сензацията на Индиън Уелс