Преди по-малко от две седмици Ник Кириос победи Новак Джокович в два сета на полуфиналите в Акапулко. На Мастърса в Индиън Уелс обаче това се повтори и талантливият австралиец постигна втора победа от два мача срещу световния №2 – 6:4, 7:6(3).

Сърбинът отново показа, че е далеч от най-добрите си дни на корта и почти през цялото време бе надиграван от младока. Кириос взимаше своите сервис геймове много по-лесно, а през целия мач Ноле така и не успя да стигне до точка за пробив.

Бърз пробив още в първия гейм на мача определи съдбата на първия сет. В него Кириос изпусна още няколко шанса за пробив, но с отлични сервис геймове стигна до успеха след 6:4.

Във втората част Джокович повиши леко нивото си, но това се изрази единствено в по-лесен успех на свой начален удар. Кириос обаче бе този, който при 5:5 имаше два „скрити мачбола”. Сетът все пак се реши в тайбрек, в който австралиецът продължи да се представя великолепно на свой сервис и след два минипробива се поздрави с победата.

Сега за Кириос предстои нов сблъсък от най-високо ниво. Негов съперник на четвъртфиналите е Роджър Федерер, който победи категорично Рафа Надал в поредната тенис класика между двамата.

В други мачове от деня:

Перфектен Тийм мина леко през Монфис
Вавринка отстрани инфарктно сензацията на Индиън Уелс