Виктор Троицки бе един от тенисистите, дали положителна проба за Covid-19 по време на турнира Adria Tour заедно с Григор Димитров и Новак Джокович. Тогава сърбинът сподели, че е решил да се тества след положителната проба на съпругата си.

В интервю за подкаста на сръбския сайт „Sport Klub Wish & Go“ бившият номер 12 в света разказа как е преминала болестта при него и изрази подозренията, че е е преболедувал вируса в Индия няколко месеца по-рано.

„Жена ми не беше добре и се чувстваше много изморена и отпаднала в продължение на няколко дни. Тогава решихме да ѝ направим тест. Ако нейната проба не беше положителна, вероятно аз също нямаше да се тествам и да разбера, че съм носител на вируса. Бях загубил чувството си за вкус и обонянието си, но с изключение на това нямах никакви симптоми. Чувствах се съвсем нормално“ разказва Троицки.

Сърбинът смята, че е преболедувал вируса няколко месеца по-рано, след като се е заразил на турнир в Индия. През февруари Троицки участва в надпреварата в Пюн, където достигна 1/8-финал, преди да се оттегли заради заболяването.

„Мисля, че преболедувах коронавируса в Индия през февруари. Оттеглих се от втория си мач, защото не бях добре. Никога преди не се бях чувствал по подобен начин. В продължение на седмца бях на легло, не ядах нищо, бях развалина“ споделя сърбинът.

„По онова време вирусът не беше толкоа разпространен и не се знаеше много за него, но вече съм наясно, че съм имал всички симптоми. Лежах в леглото и не можех да мръдна. Беше ужасно“ добавя Троицки.

„Оттеглих се във вторник и се върнах в хотела, макар че дори не помня как съм стигнал до там. Турнирът приключи в неделя, а аз все още бях прикован към леглото. Така че вече бях преболедувал Covid-19 с много по-силни симптоми. След Adria Tour беше по-леко. Със съпругата ми оздравяхме напълно за две седмици“ споделя сърбинът.