Точно 3 часа бяха нужни на Иво Карлович и Роберто Баутиста Агут да определят следващия съперник на Григор Димитров на Мастърс турнира в Мадрид.

Хърватският гигант в крайна сметка стигна до победата в драматичния двубой, преминал през куп пропуснати мачболи и за двамата и три тайбрека - 7:6(4), 6:7(9), 7:6(7) за световния №22, който разочарова испанските зрители на Централния корт "Маноло Сантана".

Добро утро, Гришо!

В целия мач така и не се стигна до пробив, но драма не липсваше. При 5:4 във втория сет Карлович стигна до 0:40 в подаването на съперника и три мачбола. Баутиста Агут обаче се измъкна като по чудо и се добра до тайбрек. В него Карлович пропусна още два мачбола на сервиса на световния №21 и в крайна сметка след 11:9 вкара двубоя в трета част.

В края на решителния сет Баутиста Агут изглеждаше по-близо до успеха като в последните два сервис гейма на съперника пропусна три мачбола.

В тайбрека двамата си направиха по един минипробив, а при 6:5 отново Карлович бе с мачбол. Испанецът се справи перфектно в трудния момент за пореден път, а при 7:6 на свой ред стигна до четвъртия си мачбол. И Карлович обаче демонстрира железни нерви, а след това реализира мачбол №10 с перфектно излизане на мрежата и стоп воле.

Така в сряда Карлович ще се изправи срещу Григор Димитров в мач от втория кръг. Началният час на двубоя ще стане ясен по-късно.

Григор се включи в повече от достойна инициатива

До този момент двамата балканци са играли пет пъти помежду си като победите са 3:2 в полза на българина.

На клей срещите им са 3 като Димитров има преимущество от 2:1 победи - 7:6(3), 6:4 на Мастърса в Рим през 2014 и 7:6(0), 7:6(2) на полуфинала в Истанбул през 2016. Успехът на Карлович пък дойде на Ролан Гарос 2014 - 6:4, 7:5, 7:6(4).

Последната им среща бе в края на миналата година на Мастърса в Монреал - 6:3, 7:5 за Димитров.

Гришо за Маша: Няма лоши чувства, кой какво ще каже е без значение