Яник Синер е първият четвъртфиналист на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като надигра Андрей Рубльов категоричното с 6:2, 6:4 за малко над един час и десет минути игра.

Италианецът, поставен под номер 10 в надпреварата, стартира ударно и след два пробива в откриващия сет поведе в резултата. Втората част бе по-равностойна, но Синер, който в предишния кръг елиминира първата ни ракета Григор Димитров, дочака своя миг в седмия гейм и реализира единствения брейк в сета, за да се поздрави впоследствие с крайната победа.

Синер изигра почти перфектен мач – той завърши с осем аса и нито една двойна грешка, като загуби само четири точки на първи и шест на втори сервис за целия двубой. В добавка, италианският талант приключи с 29 уинъра срещу едва две непредизвикани грешки – балансът на Рубльов също бе солиден – 21 уинъра срещу осем непредизвикани, но той така и не се добра до точка за пробив в подаването на съперника.

В спор за място на полуфиналите Синер ще играе с победителя от мача между 26-ия в схемата Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия и финландеца Емил Руусувуори.