Сидни и Бризбейн ще са два от трите градове домакини на дебютното издание на АТР Къп през следващия януари. Повече от 100 играчи ще се състезават в новата отборна надпревара в мъжкия тенис, в която ще участват 24 нации на базата на класирането на първите им ракети.

България чрез Григор Димитров също е сред претендентите за участие, а самият Григор е изразил желание за участие в турнира, който ще носи и точки за ранглистата.

"С повече от 100 тенисисти от 24 нации, борещи се за награден фонд от 15 милиона долара и 750 АТР точки, АТР Къп ще ни помогне да започваме глобалния тенис сезон всеки януари в Австралия", сподели шефът на АТР Крис Кърмоуд.

Сидни ще е домакин на финалната фаза на турнира, а за целта ще бъде направена реконструкция и ще бъде добавен покрив на "Кен Розуел Арена". Предстои да бъде обявен и третият град домакин.

В същото време обаче от календара ще отпаднат досегашните турнири в двата града. Не е ясна и съдбата на смесения отборен турнир Хопман Къп.

В същото време традиционният отборен турнир за Купа Дейвис променя своя формат и през тази година ще има формат на финалите, подобен на този за АТР Къп.