Дъждът над Синсинати тотално обърка сметките на организаторите на силния турнир при мъжете и жените. В днешния ден трябваше да се изиграят четвъртфиналите, но все още дори не са изиграни повечето осминафинали.

При мъжете например места в топ 8 имат само Милош Раонич и Пабло Кареньо-Буста. При дамите положението е малко по-добро, но и там три двубоя от осминафиналите тепърва трябва да се изиграят.

Всичко това накара организаторите да напълнят до максимум програмата в петък като победителите в осминафиналите ще трябва да излязат още веднъж на корта за своите четвъртфинали.

Дали обаче това изобщо ще се случи? Поне ако гледаме прогнозите, то не може да сме убедени, че дори третият сет в мача между Григор Димитров и Новак Джокович ще бъде изигран.

Програмата започва в 11 часа местно време /18 часа българско/, а лошата новина е, че се очаква да вали през целия ден. Вероятността за валежи в проценти започва от около 64-70% между 11-14 часа и се увеличава на над 80 за следобедните и вечерните часове.

Така денят отново може да се превърне в безкрайно чакане за тенисисти и фенове, а на нас ни остава само да се надяваме времето да бъде благосклонно и програмата да премине по план. Тя започва на Централния корт с мача Симона Халеп-Ашли Барти, а след неговия край е ред на доиграването между българина и сърбина.

Победителят от мача Димитров-Джокович трябва да излезе на корта отново малко по-късно за двубоя си от четвъртфиналите с Милош Раонич.

Прогнозата за времето в Синсинати можете да следите в Sinoptik.bg.