Първата ракета на България - Григор Димитров, се класира за третия кръг на турнира на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон, след като елиминира американеца Макензи Макдоналд със 7:6 (8:6), 6:2.

След двубоя, Гришо показа, че е в отлично настроение и сподели което го удовлетворява най-много след днешния успех.

БГНЕС / BGNES
2 снимки

„Спомням си добре резултата от Маями (б.р. – загубата миналата година на „Мастърс“-а в Маями с 1:6, 4:6) и направих всичко възможно, за да избегна подобна развръзка днес. Тогава бях различен играч, беше различен мач и бяхме на друго място. Една година по-късно отново съм тук и не мога да се оплаквам, защото тялото ми се справя отлично. Наслаждавам се, правя правилните неща, а феновете се радват. Стараех се да съм постоянен през цялото време, защото той е много агресивен, когато получи време да играе с топката“, заяви Григор след успеха.

„Трябваше да съм много спокоен във всички ситуации и да натискам, когато усетя, че е моят момент. Знам колко е опасен и агресивен МакДоналд. Ако му предоставиш необходимото време, винаги пласира добри удари. Беше много важно да се възползвам от всяка възможност и за щастие това се случи“, продължи Гришо.

„Много обичам този период от сезона. През последните години научих много и, както казах, в момента се наслаждавам на играта. Всичко се развива както на корта, така и извън него. Вече не съм първа младост, което ми позволява да гледам на нещата от по-различна перспектива. Сега се съсредоточавам върху себе си и върху нещата, които умея да правя най-добре. Освен това, имам страхотен екип, с който вършим чудесна работа”, завърши Димитров.