"Щастливият губещ" Джордан Томпсън отстрани Фелисиано Лопес от турнира в Акапулко, Мексико. Последният мач от първия ден на надпреварата завърши с трисетов успех на австралиеца - 2:6, 6:3, 6:3 след над 2 часа игра.

Томпсън всъщност вече бе събрал багажа си след загуба в последния квалификационен кръг срещу Тейлър Фриц. Той обаче все пак получи възможност да играе в основната схема и сътвори една от изненадите на деня.

Федерер, Джокович, Надал и Мъри отново на корта! Нека седмицата започне!

Мачът започна с четири поредни гейма в полза на Лопес, след което Томпсън върна единия пробив, но испанецът направи нов и така комфортно спечели първата част.

Лопес пропусна три възможности за пробив още в първия гейм на втория сет, които до голяма степен можеха да го доближат до победата. Вместо това три поредни пробива в средата на сета доведоха до 5:3 и сервис на австралиеца, който затвори частта и вкара мача в трети сет.

Той бе изпълнен с драматични геймове, но в крайна сметка Томпсън бе по-добрият на корта и закономерно стигна до победата.

В следващия кръг негов съперник ще бъде победителят от мача между седмия поставен Джак Сок и квалификанта Йошихито Нишиока.

В другите мачове тази нощ:

Гофен започна по перфектен начин в Акапулко

Акапулко: Джонсън отстреля Иснър в американското дерби