Понеделник е, каква прекрасна новина само! Моля? Да, да, знаeм, че понеделник е началото на работната седмица и за повечето хора не е най-любимият ден от седмицата. Но когато си тенис фен и когато знаеш, че през следващите дни отново ще видиш на корта най-големите в спорта, то определено искаш седмицата да започне!

Точно такъв е случаят и сега, а предстоящата седмица е още по-специална, защото е първата от едва четирите през годината, в които по едно и също време ще се проведат два турнира от сериите АТП 500. 

Става дума за надпреварите в Дубай и Акапулко, в които отново ще видим в действие Голямата четворка, тенисистите, които в последното десетилетие ни изумяват с качеството на своя тенис - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри!

Федерер и Мъри ще наблюдаваме в Дубай, а Джокович и Надал ще се подвизават в Акапулко. Общо 7 тенисти от топ 10 ще вземат участие през тази седмица, а хубавата новина е, че и двата турнира можем да наблюдаваме по Mtel Sport 1, където тенисът ще завладее напълно ефира през следващите 7 дни.

А ето и какво можем да очакваме от двете надпревари от категория АТП 500:

Дубай

Турнирът в Дубай е един от най-зрелищните от тази категория, а началото му бе сложено през 1993-а. Тази година със сигурност ще бъде една от най-силните в историята му, а няма как да бъде по друг начин, след като в него ще участват Анди Мъри, Стан Вавринка и Роджър Федерер.

За Маестрото това ще бъде първа изява на корта след триумфа му на Аустрелиън Оупън. Същото се отнася и за Мъри, и за Вавринка, така че с нетърпение ще видим как ще продължи сезона за звездното трио.

Още на полуфинал можем да станем свидетели на мач между Мъри и Федерер. Вавринка пък има наглед по-лека половина, в която негов евентуален съпрник на полуфинал ще бъде четвъртият поставен Гаел Монфис. Осмицата на поставените допълват топ играчи като Томаш Бердих, Роберто Баутиста Агут, Лука Пуй и Жил Мюлер.

Федерер ще има солидно предизвикателство още в първи кръг в лицето на Беноа Пер. Мъри ще срещне Малек Джазики, а във втори кръг негов съперник би бил победителят от интересния двубой между Виктор Троицки и Гийермо Гарсия-Лопес. Вавринка ще дебютира в Дубай срещу Дамир Джумхур, а друг интересен мач противопоставя Филип Колшрайбер и Жил Мюлер.

А ето как биха изглеждали четвъртфиналите, ако поставените стигнат до тях:

Анди Мъри - Жил Мюлер
Роджър Федерер- Лука Пуй
Роберто Баутиста-Агут - Гаел Монфис
Томаш Бердих - Стан Вавринка

Акапулко

Всичко това е само в Дубай, а какво ли още може да ни предложи надпреварата в Мексико? Отговорът е прост и е от една дума: много!

Джокович и Надал на едно място винаги значи зрелище. А какво да кажем, когато видим, че в Акапулко ще участват още големи имена като Милош Раонич, Марин Чилич, Давид Гофен, Ник Кириос, както и шампионите от миналата седмица - Доминик Тийм в Рио и Джак Сок в Делрей Бийч. Австриецът е и шампионът от 2016 година, но задачата му да защити трофея си ще бъде много трудна предвид конкуренцията.

Турнирът в Акапулко е сред любимите на тенисистите, а и на зрителите, които освен на супер тенис, се наслаждават и на страхотни гледки от намиращия се непосредствено до кортовете океански бряг.

Тенисът в Мексико ще е на ниво още от първия кръг, тъй като в него ще станем свидетели на интересни сблъсъци като Джокович - Мартин Клижан, Доминик Тийм - Жил Симон, Александър Долгополов - Марин Чилич и Миша Зверев - Рафаел Надал. Във втория кръг пък потенциално ни чака спираща дъха среща между Джокович и Хуан Мартин дел Потро.

А ето как биха изглеждали четвъртфиналите, ако поставените стигнат до тях:

Новак Джокович - Ник Кириос
Доминик Тийм - Давид Гофен
Джон Иснър - Марин Чилич
Джак Сок - Рафаел Надал

Тенисът през тази седмица на практика ще бъде почти 24 часа, тъй като двубоите в Дубай са през деня българско време, а тези в Акапулко през нощта. Двата турнира гледайте в ефира на Mtel Sport 1.