Броени дни остават до втория за годината турнир от „шлема“ - "Ролан Гарос" стартира на 26 май. Наскоро  бившият №1 в тениса - Анди Родик, заяви, че очаква най-оспорваната надпревара от „големия шлем“ в последните години, а сега своите очаквания за Откритото първенство на Франция сподели и шампионът от Мастърса в Рим Александър Зверев. Според него Новак Джокович и Рафаел Надал ще покажат най-доброто, на което са способни, а германецът изрази надежда, че и Яник Синер ще се появи във френската столица. 
 
„Очаквам  интересен турнир, защото към момента всички са много равностойни и смятам, че в Рим станахме свидетели на доста изненади. Това само говори за жестоката конкуренция в световния тенис и фактът, че всеки може да победи всеки, говори добре за нашия спорт. 
 
В Париж обаче ситуацията ще е различна, защото вярвам, че ще видим съвсем друга игра от Джокович и Надал. И двамата ще са пределно мотивирани да постигнат нещо голямо и считам, че Новак ще иска да покаже, че все още е най-добрият в света и ще гони титлата. Колкото до Рафа, прави му чест, че опитва да играе навсякъде, където има възможност и желае да приключи с тениса по най-добрия начин. 
 
Силно се надявам, че и Яник Синер ще се появи в Париж, защото това ще направи нещата още по-интересни. Много е трудно да се предвиди кой ще вдигне трофея на 9 юни. Фаворитите са ясни, но е твърде възможно отново да имаме и сериозни изненади“, каза Зверев.