Няколко дни след историческия си триумф на Australian Open, шампионът Яник Синер имаше официална среща в Рим с президента на Италия - Серджо Матарела. В края на церемонията тенисистът му подари специална ракета. На срещата присъстваха и съотборниците му, с които той триумфира за Купа "Дейвис". Заедно с Лоренцо Музети, Лоренцо Сонего, Матео Арналди и Симоне Болели спечелиха за Италия след 48 години чакане, колкото бе чакането и за титла от Шлема.
Синер направи шампионска фотосесия в Колизеума, а след това той и съотборниците му бяха на специално организиран за тях прием при президента Серджо Матарела.
 
Яник Синер дори държа реч, като очевидно му бе доста трудно да говори пред президента и други висши държавници. Притеснението му предизвика смях у неговите съотборници, на които им бе доста забавно как шампионът се мъчи от трибуната. В един момент дори и Синер не сдържа смеха си, а всичко бе прието с усмивки от останалите присъстващи в залата.
 
"Огромна чест е да бъдем тук, аз и целия отбор. След толкова години, нашият отбор символизира жертвата, но преди всички желанието за победа.
 
Да спечелим трофея и да донесем емоциите на Италия бе страхотно. Благодарим на всички хора за подкрепата. Предстои Олимпиада, на която всички се надяваме да представим гордо родината", бе част от изказването на Синер.