Яник Синер е един от най-постоянните играчи в тура през 2022 година. Италианецът записа 43 победи и 13 загуби дотук през сезона, като достигна и до 3 четвъртфинала в турнирите от „големия шлем“. Синер, който ще видим само след броени дни на турнира в София, където той ще защитава титлата си от миналата година, показва огромно постоянство в своите изяви, но все още 21-годишният тенисист така и не може да спечели голям трофей. 
 
Според шампионката от Уимбълдън 2013 - Марион Бартоли, Синер трябва да започне да играе с повече вдъхновение на корта и да повярва, че е готов за големи неща. 
 
„Мисля, че Яник Синер е много приятно момче. Изглежда толкова спокоен и определено е хубаво човек да разговаря с него. Той има толкова много качества и притежава всичко нужно, за да е един от най-големите. В днешни времена обаче не е достатъчно да достигнеш до четвъртфиналите, защото конкуренцията е убийствена, а всеки гони трофеите. Синер вече два пъти победи световния номер 1 - Карлос Алкарас, спечели титлата в Умак, но за да му се получат нещата в турнирите от шлема е нужно нещо повече.
 
Италианецът трябва да повярва в себе си, да се бори за големите титли и да дава най-доброто във всеки мач. Сякаш обаче в очите му не виждам този огън на шампион, този манталитет на  биткаджия, който е готов на всичко за големите победи. Все пак, има достатъчно време пред себе си, за да се променят нещата, но всичко е в неговите ръце, защото разполага с  оръжията, с които да бъде номер 1 в света“, каза французойката.