Бащата на световния №1 Новак Джокович – Сърджан, за пореден път се заяде с Роджър Федерер. Швейцарецът е на 38 години и все още е рекордьор по брой титли от Големия шлем със своите 20, но според Джокович-старши той продължава да играе само за да не бъде задминат от сина му и от Рафаел Надал.

„Защо това се случва с Федерер, който все още е най-успешният и най-добрият тенисист в света? Неговите резултати няма да са най-добрите още дълго време. Той храни толкова много неприязън към Новак“, заяви Сърджан, цитиран от Sport Klub.

„През годините те изградиха уважение един към друг, но защо, мислите, че той все още играе на 40? Представете си как 40-годишен човек все още играе тенис, когато може да се прибере у дома и да прави по-интересни неща. Но тъй като Надал и Новак дишат във врата му, той просто не може да приеме факта, че ще са по-добри от него. Прибери се, човече, отгледай децата си и прави нещо друго – ходи на ски например“, каза още сърбинът.

Припомняме, че миналият месец майката на Ноле - Диана обвини Маестрото, че е арогантен и дори завижда на Новак за успехите му. През годините родителите на водача в световната ранглиста регулярно са се изказвали остро срещу Федерер, който обаче дипломатично се е въздържал от коментари по техен адрес.