Френският тенисист Гаел Монфис вложи много усилия, но в крайна сметка те му се отплатиха с успех срещу британеца Даниел Еванс в турнира в Дубай. Бившият представител на Топ 10 надделя с 6:4, 3:6, 6:1 за повече от час и половина игра.

Той започна мача на висока скорост и още в първия гейм стигна до пробив. Той му беше достатъчен, за да спечели и първия сет с 6:4, след като до края му двамата не стигнаха дори до един брейкбол.

Вторият сет беше коренно различен. В него до шестия гейм имаше цели пет пробива, но в крайна сметка с един повече се оказа Едмънд. После той затвърди подаванията си и след 6:3 изравни резултата в сетовете на 1:1.

Така се стигна до решителен трети сет, в който обаче Монфис не остави нито грам съмнение в превъзходството си. Той направи два пробива, които му бяха достатъчни, за да надделее с 6:1 и след 2:1 сета продължава напред.

Французинът вече е на четвъртфиналите, където ще срещне испанския ветеран Фернандо Вердаско, отстранил по-рано през деня сънародника си Роберто Баутиста-Агут.