Роджър Федерер или най-великият тенисист в историята на тази игра. Именно на Маестрото е посветно поредното видео от Vbox7 канала Offside.

Безспорният тaлант на швейцареца завинаги променя реалностите в мъжкия тенис. 18 титли от Големия шлем, 237 поредни седмици като номер 1 в света, златен олимпийски медал на двойки от Пекин 2008 – всички постижения на Федерер заслужават само възхищение.

Любимият му турнир от Големия шлем е „Уимбълдън”, откъдето има цели 8 трофея. Пет пъти той триумфира в Австралия, също толкова и на Откритото първенство на САЩ, а през 2009 година с единствения си успех на „Ролан Гарос”, той също постига кариерен Голям шлем.

 Едно от малкото неща, които убягват от кариерата на Федерер е олимпийско злато на сингъл. През 2012 година в Лондон той достига да финала, където обаче отстъпва срещу Анди Мъри.

Далеч от корта, Маестрото може да се наслаждава на многолюдната си фамилия. Неговата съпруга Мирка го дарява с близначките Майла Роуз и Шарлийн Рива през 2009 година, а 5 лета по-късно идва ред и на близнаците Лео и Ленарт.

През 2003 година Федерер основава своята фондация, която подпомага деца в неравностойно положение, като се бори за техния достъп до качествено образование и спорт.