Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона долара.

Поставеният под номер 18 Димитров изигра един от най-силните си мачове в последно време и елиминира водача в схемата и номер 2 в света Карлос Алкарас с 5:7, 6:2, 6:4 след малко повече от два часа игра, с което успя са влезе в челната осмица на надпреварата за втори пореден път, както и при последното си участие през 2017 година.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

"Останах в мача, което беше най-важното след загубения първи сет. Сервирах много добре в него, но допуснах няколко грешки в края. При 5:4 той изигра невероятен гейм, а при 5:6 той отново игра страхотно. Но аз не спрях да вярвам, че ще стигна до нови възможности. Пробих рано, постепенно започнах да разчитам по-добре неговите сервиси, вкарах няколко добри ретура. След втория пробив придобих и допълнителна увереност.  След това бях много солиден в третия сет, той пък допусна малко повече грешки. Знаех, че трябва да бъда агресивен и да се опитвам да го поставям в неудобна ситуация. Той не обича съперникът да диктува точките. Опитвах се да непрекъснато му създавам проблеми и нещата се получиха", заяви в интервюто си на корта хасковлията.