Съдбата си играе интересни игрички с Григор Димитров. Причината е, че той изживява истинско дежавю в сравнение с предишното му участие на турнира в Бризбейн. Или поне що се отнася до съперника му в осминафиналната фаза. 

И в това издание на надпреварата той ще трябва да се изправи срещу представителя на домакините Джон Милман за място сред най-добрите осем, както беше и в самото начало на 2018 г. Разликата с преди е, че тогава Григор директно започна участието си в тази фаза, защото беше първи поставен в схемата, докато сега му се наложи да стигне до нея, преодолявайки коравия японец Йошихито Нишиока. 

А българските фенове със сигурност ще се надяваме дежавюто да е пълно. Защото тогава Димитров победи, макар и трудно, бойкия австралиец след 4:6, 7:6 (10:8), 6:3. Това е единственият мач в АТР-турнир между двамата. 

Те обаче веднъж са се срещали и на Чалънджър, като това е през далечната вече 2010 г. Тогава австралиецът побеждава все още голобрадия българин на тревните кортове в Нотингам на четвъртфиналите и това е единственият му успех над него. 

Милман стигна до 1/8-финалите на турнира в родината си след истински маратон срещу американеца Тенис Сандгрен. Той го победи след два часа и половина под жаркото австралийско слънце със 7:6, 6:7, 6:0, а двубоят стана истински триумф на мощните удари и силните сервиси. 

Димитров има да защитава полуфинал от предишното издание на турнира в Бризбейн, така че ако не иска да губи допълнително точки в ранглистата, трябва да се справи и с това нелеко препятствие пред себе си. Ако го стори, пътят му няма да е по-лек, защото на четвъртфинал ще го очаква евентуално вторият в схемата Кей Нишикори.