Фернандо Гонсалес направи доста добра кариера в тениса. Чилиецът  ще бъде запомнен като един от добрите играчи в тура, а определено мачовете с негово участие винаги бяха зрелищни за наблюдаване.  
 
41-годишният носител на 11 титли от турнирите на  ATP сподели своите виждания за новия сезон и очакваното завръщане на Роджър Федерер на корта.
 
"Ще започна първо с Роджър, защото знам, че на всички им е интересно какво мисля. Много го уважавам, възхищавам се на този човек, но трябва да бъдем честни и да кажем, че може би времето на швейцареца просто отмина. Говорим за човек на 40, който ще опита да се завърне и да види докъде може да стигне. Няма да му е никак лесно, най-вече заради жестоката конкуренция. Младежите настъпват с пълна сила и показват, че са жадни за слава. 
 
Федерер е истинска легенда, но когато не си играл толкова дълго, е тежко да се завърнеш. Просто се сблъскваш с реалността и виждаш, че другите са по-добри от теб, тичат повече и са готови на всичко за успеха. Това ще бъде най-големият проблем за Роджър, годините. Ако не бе на 40, със сигурност бих бил по-голям оптимист. Иначе с нетърпение очаквам 2022 година. Много ме радва фактът, че тенисът бавно се завръща към нормалното. Много турнири се играят пред публика и сега усещането е съвсем различно.  Щастлив съм, че  ще се подновят и надпреварите в Австралия, това е още един позитивен знак за целия световен тенис. 
 
Ако всичко е наред, аз лично очаквам страхотен сезон. Би трябвало да видим на корта Федерер, Дел Потро, Вавринка и много други. Разбира се, не пропускам Джокович и Надал, които отново ще постигнат чудесни неща, стига само да останат здрави. Надявам се, че всичко ще върви по план и всички ние, които обичаме тениса, ще се наслаждаваме на играта“,  завърши Гонсалес.