Патрик Муратоглу разкри защо според него основният фаворит за титлата на предстоящия Ролан Гарос е Новак Джокович, а не Рафаел Надал. Сърбинът ще се завърна на корта на предстоящия Мастърс в Монте Карло, след като изигра само три мача от началото на сезона заради нежеланието си да се ваксинира срещу COVID-19.

„Очаква ни най-оспорваният и непредсказуем Ролан Гарос за последните 10-15 години. Ако обаче Джокович запише силни резултати в предходните турнири, тогава няма да е толкова оспорван, защото когато е в топ форма, Новак е най-добрият в света, дори на клей“ – коментира Муратоглу в своя YouTube канал.

„Това може да звучи странно предвид всички успехи на Надал на Ролан Гарос, но не бива да се забравя, че Джокович много пъти го е побеждавал на клей. Ако двамата отново се изправят един срещу друг, със сигурност ще мисляt за миналогодишния мач. Надал ще бъде напрегнат, докато Джокович ще бъде още по-агресивен заради увереността, с която ще е зареден заради миналогодишния си успех в Париж“, добави френският специалист.