Александър Зверев пропусна добра възможност да играе поне финал на Откритото първенство на САЩ. Мнозина специалисти и анализатори определяха шансовете на германеца най-после да спечели трофей от „Големия шлем“ за доста добри, най-вече след ранното отпадане на Новак Джокович. Това сериозно „отвори схемата“ за Зверев, който обаче не успя да се възползва от появилия се шанс и приключи с участието си в Ню Йорк,  на четвъртфиналната фаза след поражение от американеца Тейлър Фриц.

Сега, сериозни критики „заваляха“ по адрес на световния номер 2 от бившата номер 1 в ранглистата Жустин Енен.

Според 7-кратната шампионка от „Шлема“, Зверев трябва да вземе сериозни решения за бъдещето си и най-после да опита да направи решителната крачка към спечелването на някои от четирите мейджъра.

„Мисля, че Александър Зверев отново се провали. Това е самата истина според мен и не бива по никакъв начин да се търсят оправдания. Постоянно се говори, че той разполага с играта, за да бъде шампион и да триумфира с трофей от големия шлем, но това така и не се случва. Считам, че той трябва много внимателно да помисли върху своите приоритети, защото ако погледнем цифрите ще видим, че поражението му на  US Open бе мач номер 73 за него през годината. Това е ужасно много и е твърде голямо натоварване за германеца, да изиграеш близо 80 мача за почти цял сезон, не мисля, че това е добре", сподели именитата бивша тенисистка.

"На първо време Зверев трябва да намали значително участията си в турнири и да помисли как най-после да направи крачката и да се поздрави с титла от големия шлем, защото ще е жалко да приключи кариерата си без нито един спечелен голям мейджър. Също така виждам сериозни проблеми в играта  и това, че понякога е твърде дефанзивен на корта, в никакъв случай не му помага, дори напротив, връща се към някои от старите си навици преди контузията. Германският тенисист и екипа му би трябвало да са наясно, че годините си минават, а Зверев продължава да е едва с два  финала в турнирите от големия шлем, но всичко зависи от него, ако той толкова силно желае да се подобри и да намери пътя  към върха, аз съм сигурна, че  ще спечели голямо отличие“, каза още Енен.