На 36 години и половина Роджър Федерер се върна на върха на световния тенис, а формата му е великолепна. Колкото и да беше добър в миналото, редица специалисти смятат, че дори в момента Маестрото играе най-добрия си тенис. 

Но едно е сигурно - швейцарецът няма да става по-млад и времето, когато ще спре да практикува любимия спорт, е все по-близо. Той даде някои насоки кога можем да очакваме този тъжен момент, но успокои, че не се очертава да е съвсем скоро. 

"В интерес на истината, имам малък опит с отказването от тениса. Това беше през 2016 г., когато отсъствах за осем месеца. През това време изкарах повече време със семейството си, обърнах внимание и на фондацията си."

"Никога няма да ми е скучно с хората около мен и като спра с тениса, така че един вид нямам търпение това да се случи. Но няма да е скоро, към момента се чувствам страхотно на корта. Сега изживявам невероятни емоции като спортист и само искам да им се наслаждавам", заяви Федерер в ексклузивно интервю за CNN. 

Той се върна отново на момента с контузията и отсъствието си за над половин година от корта през 2016 г. и разкри, че дори не си е представял да се върне отново на първото място в света, камо ли и да спечели турнир от Големия шлем. А за 14 месеца спечели вече три. 

"Това е една огромна изненада и за самия мен. Когато ми направиха тази операция, аз дори не знаех дали ще спечеля голям турнир отново, а вижте сега. Това е едно страхотно завръщане за мен, със сигурност най-доброто в цялата ми кариера", сподели още Маестрото.