От ATP публикуваха официална позиция след положителните проби за коронавирус на Григор Димитров и Борна Чорич. Асоциацията пожела бързо възстановяване на българина и хърватина, както и на хората от техните екипи, които са заразени.

„ATP пожелава пълно и бързо възстановяване на играчите и членовете на техните щабове, които дадоха положителни проби за Covid-19 вследствие на демонстративния турнир Adria Tour. ATP продължава да призовава за стриктно придържане към социална дистанция и мерките за здраве и безопасност, помагащи за ограничаване разпространението на вируса“, гласи съобщението.

От асоциацията на професионалните тенисисти допълват, че са изготвили „обширни планове“ за намаляване на рисковете от зараза, що се отнася до подновяването на тура на 14 август. Ще се прилагат различни „мерки и протоколи“ на всички събития на ATP.

„Продължаваме да планираме и да интегрираме тези предпазни мерки според медицинските данни, както и да поставяме като приоритет сигурността при вземането на всяко едно решение“, съобщиха от асоциацията.