Българската звезда в тениса Григор Димитров направи страхотен сезон в САЩ в навечерието на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Затова и местните специалисти и анализатори очакват от него добро представяне по кортовете в Ню Йорк, поне в сравнение с миналата година. 

Преди 12 месеца първата ни ракета се добра само до втория кръг на надпреварата на Флашинг Медоус, но сега влиза в състезанието в страхотна форма. Той е втори в т.нар. US Open Series, или турнирите, които предшестват битката от Големия шлем. В Торонто и Синсинати той стигна съответно до четвъртфинал и полуфинал, като само Кей Нишикори имаше по-добро представяне от него в двата турнира, взети заедно. 

"Димитров изживява нов възход и прераджане след трудния старт на годината и представлява една от най-големите скрити заплахи за фаворитите в неговата част на схемата. Там лидер е Анди Мъри, а другите подводни камъни са Доминик Тийм, Александър Зверев и Кей Нишикори", пише в анализа си изданието "Стрейтс Таймс". 

Българската звезда започва на US Open с мач срещу испанеца Иниго Сервантес, който е 74-и в света. След това евентуалните съперници на Григор Димитров са Жереми Шарди и Фелисиано Лопес. Ако тези препятствия бъдат преодолени, по всяка вероятност на 1/8-финалите ще чака Анди Мъри.