Огромен скок в световната ранглиста направи българският тенисист Адриан Андреев. Той се изкачи със 120 места и вече е под №444. Прогресът на 19-годишния национал се дължи на успеха му в АТР турнира в Анталия и спечеления вчера фючърс на същото място. Така Адриан вече е трета ракета на страната, изпреварвайки Александър Лазаров.
 
Прогресът на 19-годишния софиянец ще продължи и през следващата седмица, тъй като тогава активът му ще се увеличи с още 10 точки заради спечелената вчера титла на турнира на ITF в Анталия.
 
Димитър Кузманов също има напредък - прескочи 21 позиции до №277 благодарение на осминафинала на АТР 250 турнира в Анталия. 27-годишният пловдивчанин се надява да намери място в квалификациите на чалънджъра в същия турски курорт, който започва на 25 януари.
 
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров запазва 19-ото си място. Води Новак Джокович, следван от Рафаел Надал и Доминик Тийм. 
 
При жените Цветана Пиронкова продължава да е първа ракета на България и се намира на 136-ото място. Към актива й не са добавени точките от квалификациите в Дубай за Аустрелиън Оупън. Виктория Томова запазва 139-ата си позиция, а Изабелла Шиникова е 202-а в света.
 
На върха продължава да е Ашли Барти пред Симона Халеп и Наоми Осака.