Националът на България за купа Дейвис Адриан Андреев спечели без загубен сет титлата на турнира по тенис на червени кортове на ITF в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди долара. 

Андреев победи на финала руснака Александър Шевченко с 6:1, 7:6(1) за 95 минути. 19-годишният софиянец стартира ударно и взе аванс от 5:0 по пътя си към успеха в първия сет.

Втората част беше много по-оспорвана. Българинът навакса ранен пробив пасив, а след това взе пет от следващите шест гейма, за да дръпне с 5:3. Андреев сервираше за мача при 5:4 и поведе с 30:0, но 20-годишният Шевченко се възползва от грешки на българина и с четири поредни разигравания върна пробива, за да изправни за 5:5.

В последствие се стигна до тайбрек, в който софиянецът поведе с 6:0 точки и това се оказа решаващо. С успеха Андреев заработи 10 точки за световната ранглиста и 1260 долара.

Той заслужи и втори трофей в кариерата си от веригата "Фючърс" на ITF, след като триумфира за първи път в турнир от същия ранг в Ираклион (Гърция) в края на ноември миналата година./БТА