Британският номер 1 Камерън Нори сподели, че е бил вдъхновен от триумфа на сънародничката си Ема Радукану на Откритото първенство на САЩ, за да стигне до първата си победа в турнир от сериите Мастърс в Индиън Уелс.

18-годишната Радукану шокира тенис света, след като тръгна от квалификациите в Ню Йорк и постигна десет поредни победи, без да загуби сет, за да спечели титлата. Няколко седмици по-късно Нори също постигна изненадващ успех в Индиън Уелс, като по пътя си към трофея победи Григор Димитров на полуфиналите. "Нейното постижение в Ню Йорк бе изключително. Тя започна от квалификациите и разби всеки съперник по пътя си, без да загуби сет. Да направи подобно нещо на такава възраст и то да го направи с такава увереност - това бе впечатляващо. Това определено ще даде много вяра на момичетата, които са с ранкинг като нейния, преди тя спечели титлата", коментира Нори.

 

"Нейният триумф ме вдъхнови, това е нещо огромно за британския тенис. Със сигурност това ще доведе до много деца, които захващат ракетата в следващото поколение момчета и момичета тук във Великобритания", допълни Нори, който вече има всички шансове да участва на Финалите на ATP в Торино в края на годината.