Камерън Нори спечели тазгодишния Мастърс в Индиън Уелс. Британецът, който елиминира Григор Димитров на полуфинал, завоюва титлата, след като направи страхотен обрат и победи с 2:1 сета Николоз Басилашвили. Грузинецът спечели първия сет с 6:3, но другите два сета отидоха на сметката на Нори след 6:4 и 6:1 в негова полза.

 

Мачът тръгна добре с ранен пробив за 26-годишния британец, но Басилашвили успя да се окопити и обърна нещата в своя полза с 6:3 гейма.

Във втория сет изглеждаше, че грузинецът ще продължи да доминира, като този път той направи ранен пробив за 2:1, Нори обаче реагира мигновено и успя да върне пробива. След това сетът вървеше гейм за гейм, но в решителния момент Нори направи нов пробив за 6:4 и така изравни сетовете.

Британецът изигра много силен трети сет, в който даде само един гейм на своя съперник и затвори финала при 6:1. Така Нори спечели първата голяма титла от "Мастърс" турнир в кариерата си и общо втора след триумфа в Лос Кабос по-рано през годината. Левичарят прибави 1000 точки в актива си и чек на стойност 1 209 703 долара.