Новак Джокович даде интервю в своята родина, в което призна, че иска да продължи кариерата си, но участието му в турнирите зависи от правилата в самите държави. Сърбинът заяви, че все още няма намерение да се ваксинира.

“Не мога да обещая, че нещата ще бъдат същите, когато се върна на корта, но има допълнителна причина да играя по-добре от всякога”, каза Джокович.

Световният номер 1 в тениса показа желанието си да участва в турнирите от ATP и Големия шлем, въпреки че е наясно, че това не зависи само от него.

„Всичко зависи от страните, в които се провеждат турнирите. Аз съм готов и искам да продължа кариерата си“, добави Ноле.

Желанието на Джокович може да се сблъска с правилата, които са в сила в много страни, които предвиждат задължителна ваксинация, тъй като играчът повтори, че позицията му относно ваксините срещу COVID-19 в момента не се е променила.

„Имам отворен ум, всичко е възможно в този живот. Ще видим как ще се развие ситуацията, но за момента съм решил да не се ваксинирам. Като професионален спортист се опитвам да проверя три пъти какво влиза в тялото ми и ефекта от него“, обясни той.

„Не обичам да ме свързват с определени инициативи или общности. Никога не съм казвал, че принадлежа на някаква инициатива.“

Ноле благодари на всички играчи, които го подкрепиха в този труден за него период в Австралия. Той каза имената на четирима тенисисти, които не са се поколебали да го подкрепят.

„Ник Кириос ме изненада повече, защото имахме, да кажем, недоразумения в миналото, но съм благодарен на всички, които ме подкрепиха. Благодарен съм на Александър Зверев, Даниил Медведев и Ализе Корне“, каза още Джокович.

Сърбинът увери, че има колеги, които са изразили подкрепата си за него, но не са искали да го направят публично.