Първият съперник на Григор Димитров на Мастърса в Монте Карло е ясен. Това е непоставеният французин Пиер-Юг Ербер, като двубоят между двамата е във вторник следобед около 16:00 часа. 

До тази среща се стигна, след като 82-ият в света се справи с италианския ветеран Паоло Лоренци в два сета. Ербер надделя със 7:6, 6:4 за почти два часа на корта и ще играе с българина. 

Интересното е, че двамата до момента никога не са срещали на сингъл. Те имат двубой един срещу друг на двойки на Чалънджъра в Шербур преди седем години. Тогава Гришо и украинеца Константин Кравчук не могат да се справят с Ербер и партньора му Никола Ренаван. 

Иначе французинът стигна до победата срещу Лоренци след завързана битка, решена от един-единствен пробив. Ербер спаси и трите възможности за пробив на съперника в първия сет, а в тайбрека спаси два сетбола, преди да реализира своя първи такъв и да го спечели с 9:7. 

Единственият пробив в двубоя дойде в седмия гейм на втория сет, в който успя да реализира третия си брейкбол. До края на частта устиска аванса си и след победа с 6:4 стигна до мача с Григор Димитров.