Тони Надал е в основата на успехите на Рафаел Надал. Той дълго време бе част от екипа на 21-кратния шампион от Шлема, но към днешна дата чичото на Рафа работи съвместно с Феликс Оже-Алиасим и както виждаме резултатите при канадеца не закъсняват.

Тони обаче продължава зорко да следи кариерата на Рафа и даде своята прогноза за бъдещето най-вече относно ситуацията с тримата големи в световния тенис.

„Не бива да забравяме, че времето минава. Новак, Рафа и Роджър няма да стават по-млади и това е ясно за всички. Нямам идея дали числото 21 ще е достатъчно, за да може Рафаел да е най-великият в историята. Може би тази цифра няма да е достатъчна и ще е нужна още работа, но истината е, че младоците настъпват с пълна сила“, каза чичото на Рафаел Надал.

„Никой вече не се страхува от световната тройка и всеки е пределно мотивиран да ги победи. Рафаел обаче надмина очакванията на цялото семейство, той стигна много по-далеч отколкото си мечтаехме дори. Той постигна невероятни неща и аз се гордея с него“, сподели Тони Надал.