Двукратният финалист на Откритото първенство на Франция по тенис Алекс Кореча призна, че испанският тенисист Рафаел Надал може да има време да се възстанови от контузията си за "Ролан Гарос". Турнирът от Големия шлем започва на 22 май.

"Тази контузия беше напълно неочаквана. Той беше в страхотна форма, напълно уверен в себе си, печелеше мачове. Рафа имаше страхотен старт на сезона, но понякога се случва", каза Кореча в интервю за Евроспорт.

"Особено жалко е, като се има предвид, че наближаваше любимата му част от сезона - турнирите на клей. Сега той трябва да се възстанови, да започне да тренира отново. Надал ще може да играе дори преди "Ролан Гарос". Очакванията от представянето му в Париж са много големи. Дано влезе във форма. За Надал тези турнири са много важни", добави испанецът.

От началото на 2022 година Надал спечели турнирите в Мелбърн и Акапулко, а също така стана победител в Откритото първенство на Австралия.

21-кратният носител на титли от Големия шлем се отказа от участие от турнира в Монте Карло, който стартира на 10 април. По-рано беше съобщено, че Рафаел Надал ще пропусне между четири и шест седмици заради контузия на ребрата.