Испанецът Рафаел Надал спечели за рекорден 11-и път титлата на турнира на червени кортове в Барселона с награден фонд 2,51 милиона долара.

Водачът в схемата Надал разгроми на финала Стефанос Циципас от Гърция с 6:2, 6:1 за 78 минути.

Испанецът изглежда в перфектна форма преди любимия си турнир на червено от Големия Шлем - "Ролан Гарос", който започва в края на месец май. Надал призна, че се чувства остарял, след като организаторите излъчиха кратък филм с предишните му десет победи в турнира.

"Доста емоционално да гледам тези видеоклипове, но те са много, което означава, че остарявам", заяви Рафаел Надал.

На 31 години и 10 месеца той е най-възрастният шампион на турнира в Барселона. Той спази традицията и скочи в басейна на спортния комплекс заедно с децата, които подаваха топките на турнира.

Надал заяви, че в момента няма време за почивка.

"Миналата седмица играх в Монте Карло, сега в Барселона, а след две седмици в Мадрид. Между "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" ще имам малко време за почивка", добави испанецът.

На турнира "Мастърс" в Монте Карло той също завоюва рекордна 11-а титла и вече има 77 в кариерата си.

"Трудно е да опиша как се печелят 11 титли от един турнир. Да имам 11 титли в Монте Карло и 11 в Барселона е нещо, което не можех да си представя, че ще се случи. Просто се наслаждавам на всяка седмица и това, че играя на турнир, който харесвам толкова много, означава нещо изключително за мен", заяви още Рафаел Надал. /БТА