11-кратният шампион Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 1.57 милиона евро. Надал, който е номер 1 в схемата, победи британеца Камерън Нори с 6:1, 6:4 за 1:35 час.

Испанецът нямаше никакви проблеми в първия сет, а във втората част поведе с 3:1 и 4:2. Съперникът му изравни с пробив 4:4, но още в следващия гейм Надал взе подаването на Нори и при свой сервис затвори срещата с втория си мачбол. 

В спор за място на финала Надал ще играе с победителя от късния мач между Диего Шварцман (Аржентина) и Пабло Кареньо-Буста (Испания).

Стефанос Циципас от Гърция също се класира за полуфиналите. Поставеният под номер 2 Циципас елиминира десетия в схемата Феликс Оже Алиасим (Канада) с 6:3, 6:3 за 84 минути, след като направи три пробива в двубоя. 

Финалистът от турнира "Мастърс" в Монте Карло Андрей Рубльов (Русия) отпадна на четвъртфиналите. Поставеният под номер 3 Рубльов загуби от 11-ия в схемата Яник Синер (Италия) с 2:6, 6:7(6) за 1:38 час. Циципас и Синер ще се срещат на полуфиналите уреди.