Много силното представяне на Рафаел Надал на клей продължава, след като испанецът се класира за полуфиналите на тенис турнира в Мадрид. Там негов съперник ще бъде Новак Джокович. Надал победи на четвъртфиналите на надпреварата в испанската столица Давид Гофен със 7:6, 6:2.

Краля на клея няма загуба от началото на сезона на червено, след като спечели титлите в Монте Карло и Барселона.

Гофен отрази четири възможности за пробив на своя сервис в четвъртия гейм на мача.

Пред белгиеца се откри една възможност да направи пробив в следващия гейм, но Надал я отрази.

Испанският тенисист на свой ред пропиля поредните си два шанса за пробив в шестия гейм, но Гофен удържа подаването си за 3:3.

До края на сета не се стигна до нови възможности за пробив в подаванията на двамата тенисисти.

В тайбрека Надал достигна до четири сетбола – 6:2, но изпусна първия. На втория Гофен направи двойна грешка и по този начин сложи край на първия сет.

Надал направи пробив в третия гейм на втория сет и поведе с 2:1. Гофен можеше веднага да върне пробива, но пропусна четири възможности да направи това и испанецът затвърди преднината си за 3:1.

Неприятностите за Гофен продължиха и в седмия гейм той изостана 15-40. Надал пропусна първия скрит мачбол с ретур в аут, на втория сбърка воле.  Спечели обаче следващата точка с форхенд уинър по правата, след като пробяга цялата ширина, но изпусна и тази възможност – дюс. Матадора продължи да е настоятелен и въпреки че пропиля и още една възможност, достигна до пета, която материализира, пласирайки невъзможен за отразяване бекхенд по късия диагонал – 5:2.

При този резултат Краля на клея подаваше за победата и бе безкомпромисен – 6:2.

В спор за място на финала той ще играе с Новак Джокович, който не игра в днешния ден след отказване на Нишикори.

Уругваецът Пабло Куевас елиминира Александър Зверев в три сета и се класира за предпоследната фаза на турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид. 31-годишният южноамериканец се наложи над 11 години по-младия от него немец с 3-6, 6-0, 6-4 за 90 минути. Това бе първа среща между двамата.

Кувеас има спечелени шест трофея от турнири на АТР този сезон, последният от тях тази година в Сао Пауло. В спор за място на финала Куевас ще играе с победителя от мача между "щастливия губещ" Борна Чорич и Доминик Тийм, който в миналия кръг отстрани Григор Димитров.