Рафаел Надал не даде никакви шансове на ракета №1 в българския тенис Григор Димитров в мача помежду им от третия кръг на Мастърса в Монте Карло като спечели с 6:4,6:1 повтаряйки резултата от полуфинала им от миналата година. 

Първият гейм беше спечелен с лекота от испанеца, въпреки опитите на Димитров да се противопостави на съперника, като Гришо не взе и точка. При първото си сервиране в мача Димитров опита да спечели и го стори, независимо от изоставането и изравни - 1:1. В третия гейм Григор тръгна великолепно и поведе с 30:0, но Надал изравни - 30:30, резултатът мина през 40:40, но испанецът си взе подаването за 2:1.

В 4-ия гейм Надал получи възможност за два брейкбола, но с ас Димитров върна единия, но не успя при втория и испанецът проби и поведе с 3:1 след 20 минути игра. Последва затвърждаване на пробива и Надал поведе с 4:1. Димитров изигра отличен шести гейм и резултатът стана 2:4. В седмия гейм Гришо не се предаде при сервис на испанеца и дори стигна до 40:40, стигна и до възможност за пробив и съумя да върне пробива, за да направи резултата - 3:4.
 

БГНЕС
16 снимки

Димитров съумя да си вземе подаването в осмия гейм, като в последната точка направи великолепна къса топка и се стигна до 4:4. В деветия гейм Димитров изтормози съперника си, но не успя да спечели - 4:5. В десетия гейм дойде и втория пробив от страна на Надал и испанецът взе първия сет с 6:4.

Надал със 70-и успех в Монте Карло

Във втория сет Надал започна добре със сервиса си и поведе, след което проби за трети път в двубоя и първи в сета, за да поведе с 2:0. В третия гейм Надал се измъкна, след като губеше с 15:30, взе си подаването и спечели, повеждайки с 3:0 за само 18 минути.

В четвъртия гейм Надал имаше възможност за втори пробив в сета, но Димитров този път излъга съперника и намали до 1:3. Надал включи на друга предавка и взе подаването си, след което отново проби и поведе с 5:1, за да затвори мача с 6:1 и победа в два сета.

Така Кралят на клея Надал спечели 12-а победа от 13 мача срещу българският тенисист, който направи всичко по силите си да спечели, но не сполучи. На 1/4-финалите в турнира Надал ще се изправи срещу Гуидо Пея.

След това поражение Димитров ще изпадне от топ 40, тъй като няма да може да защити точките спечелени тук от 2018 година, когато достигна до полуфиналите като ще загуби 270 точки.

Кога да очакваме края на кариерата на Рафа Надал