Световният номер 6 Рафаел Надал заяви, че е съгласен с изискването за задължителна ваксинация за участниците в Откритото първенство на Австралия през януари, тъй като се доверява на експертите в областта. Вчера испанецът направи завръщане на корта след дълго отсъствие на демонстративния турнир в Абу Даби, като записа загуба от стария си съперник Анди Мъри в два сета.

На пресконференцията след двубоя Надал бе запитан за ваксините срещи COVID-19 и строгите мерки на организаторите на турнира в Мелбърн. "Аз не съм за или против ваксините, просто следвам това, което казват здравните власти. Не се правя, че знам повече от това, което казват оторизираните хора. Щом хората, които наистина разбират, казват, че трябва да сме ваксинирани, кой съм аз, че да създавам различно мнение? Това е всичко, което мога да кажа", коментира Надал.

Носителят на 20 титли от Големия шлем и преди се е изказвал в подкрепа на ваксинацията, докато големият му конкурент Новак Джокович е противник на ваксинацията, макар и не открит, което поставя под много сериозен въпрос участието му на Аустрелиън Оупън, където сърбинът е деветкратен шампион.

Във втория си мач в Абу Даби днес Надал загуби от канадеца Денис Шаповалов със 7:6(4), 3:6, 6:10.