Носителят на 22 титли от Големия шлем – Рафаел Надал, разкри огромна новина за бъдещето си. 37-годишният испанец обяви, че е взел решение да сложи край на славната си кариера след края на настоящия сезон. В последната година той бе преследван от контузии и изглежда това е било в основата на решението му. Той все пак запази шанс да размисли и ще обяви окончателното си решение преди „Ролан Гарос“.

„Това ще е последната ми година в тениса, макар да не го потвърждавам на 100%. Засега мисля ден за ден. Ще реша окончателно преди „Ролан Гарос“. Следващите месеци ще бъда по-внимателен. Знаете, че много неща могат да се случат, така че не искам да предполагам какво ще стане след няколко месеца, след като една година не съм се състезава“, сподели Надал пред Cadena COPE.

Испанецът има 22 титли от Големия шлем, като 14 от тях той спечели именно на „Ролан Гарос“. Към този момент обаче той не иска да прави големи заявки за нов триумф в Париж.

„Към днешната дата е невъзможно да си помисля, че мога отново да спечеля „Ролан Гарос“. Но със сигурност ще е вълнуващо отново да участвам в този турнир. Ако мислех, че имам нулев шанс да спечеля, със сигурност въобще не бих участвал“, допълни Надал.