Бившият №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал излиза във финала на турнира от категория ATP 250 в Мелбърн. Съперник на испанеца ще бъде Максим Креси от САЩ. Двубоят е днес и ще стартира малко след 10:00 часа българско време и ще можете да го наблюдавате пряко по MAX Sport 2.

Това е първият мейджър турнир, в който взима участие Надал след контузията, която получи по време на участието на надпреварата във Вашингтон пред август миналата година. Испанският матадор пропусна US Open заради контузията си, но се завърна в края на годината за демонстративния турнир Мубадала в ОАЕ. След него обаче той се зарази и с коронавирус, но изглежда, че вече е напълно възстановен.

Сега Рафа може да спечели първи трофей за 2022 година още в първия турнир за годината, който се явява като генерална репетиция за Australian Open. На ½-финала в събота той отстрани финландеца Емил Русовори с 2:0 сета (6:4, 7:5).

Съперник на Надал ще бъде американецът Максим Креси, който спечели срещу ракета №1 на България Григор Димитров на ½-финалите. 24-годишният Креси е 112-и в световната ранглиста, но вече достига първия си финал на турнир от ATP. Това ще бъде първа среща между двамата тенисисти.