Испанският тенисист Рафаел Надал заяви, че играта му се нуждае от повече последователност, след като се завърна от контузия. Испанецът, който достигна до финала на турнира в Мелбърн, е доволен от отношението, което показва на корта през тази седмица.

20-кратният шампион от турнирите от Големия шлем победи финландеца Емил Руусувуори с 6:4, 7:5 на "Род Лейвър Арина". "Разбира се, че трябва да правя много неща по-добре на корта, но единственото нещо, което не ми липсва, е тази положителна нагласа - не се разочаровам, когато нещата не вървят така, както искам", каза Надал, играейки първия си турнир от август миналата година.

"Нормално е да имам грешки. Нормално е понякога да съм малко по-бавен от обикновено. Но това е процес и винаги съм вярвал в процеса през цялата си тенис кариера. Разбира се, победите ми помагат", добави той. "Руусувуори е много млад. Усъвършенства се. Има голям потенциал, така че му желая всичко най-добро. Да, той имаше своите шансове и затова съм щастлив да спечеля срещу добър играч като него", коментира Надал.

На финала утре той ще играе срещу американския квалификант Максим Креси, който отстрани в другия полуфинал българина Григор Димитров със 7:5, 7:6(9). "Креси сервира страхотно, играе много, много агресивно и при бързи условия е много опасен, така че браво за него, че достигна до финала. . . Надявам се утре да мога да играя на високо ниво и да се възползвам от шансове си", добави Надал.