На сблъсък между Григор Димитров и Рафаел Надал можем да станем свидетели отново през следващата седмица. След като испанецът победи българина на полуфиналите в Пекин, Гришо може да се надява на реванш на четвъртфиналите на Мастърса в Шанхай.

Нова голяма тенис битка и пак Матадора усмири българския лъв

Това отреди жребият за предпоследния за 2017 година турнир от високата категория. Григор е поставен под №6 в схемата и като такъв почива в първи кръг. Във втори той ще срещне победителя от мача между американеца Райън Харисън и китаеца Же Жънг, който играе с покана от организаторите.

Най-високо поставеният тенисист за трети кръг е Сам Куери, а всичко това е в най-горната четвъртина, където е и световният №1 Надал.

Турнирът в Шанхай е перфектна възможност за Димитров да увеличи шансовете си за класиране на финалния Мастърс на осемте най-добри в Лондон, каквато е голямата му цел през сезона.

В Шанхай ще участва и Роджър Федерер, който може да срещне Давид Гофен на четвъртфинал. В долната половина са още Александър Зверев и Доминик Тийм.

Марин Чилич и Пабло Кареньо-Буста пък са другите топ поставени в горната половина и са потенциални съперници за полуфинал на Надал и Димитров.