Британецът Анди Мъри заяви, че най-вероятно няма да играе двойки с брат си Джейми на Олимпийските игри в Токио. Според Анди брат му може да си намери по-добър партньор за олимпийския турнир, а освен това Мъри не е сигурен дали ще има силите да участва в схемата и на сингъл, и на двойки.

Британецът има два златни олимпийски медала на сингъл от Игрите в Лондон и Рио де Жанейро, като в началото на тази година бе близо до отказване от тениса, но след операция за смяна на част от тазобедрената става той успя да се завърне на корта. Това означава, че той ще може да защитава титлата си в Токио, но най-вероятно ще се ограничи единствено до участие на сингъл на Олимпиадата.

"На последната Олимпиада исках да участвам на всичко - сингъл, двойки, смесени двойки. Сега не мисля, че ще направя така. Джейми записва добри резултати със Скъпски. А и ако аз играя мач като този с Алекс Де Минор в Дзюхай, след това няма шанс да играя и на двойки. Ще бъде безсмислено", коментира Мъри.

Братя Мъри играха заедно на три Олимпиади, но в тях успяха да спечелят само един мач и загубиха три. "Нямаме особено добри резултати заедно на Олимпиада. Този турнир е веднъж на четири години и ние искаме да се представим много силно, но не играем заедно преди това за подготовка, а просто се надяваме, че ще се получи. Това не е правилната подготовка", допълни бившият номер 1 в света. /БГНЕС