Джуди Мъри изрази допълнителна увереност относно завръщането на сина й Анди към най-добрите в тениса, след като бившият номер 1 навлиза в четвъртата си седмица в турнири от ATP веригата.

Майката на шотландеца, която е в Линц за надпреварата при жените, сподели, че 32-годишният й син върви по график за следващия сезон. „Изглежда доста добре. Но все още сме в началото“, каза бившият капитан на Великобритания за Фед Къп пред АФП.

Трикратният шампион в турнирите от Шлема Мъри, който се завърна в тура след операция за смяна на тазобедрената става през януари, игра три последователни седмици в Азия. В тях той достигна четвъртфиналите в Пекин и втори кръг в Джухай и Шанхай. Именно в Шанхай той отстъпи на Фабио Фонини след здрава трисетова битка, като в края на двубоя си размени гневни реплики с италианеца.

Джуди заяви, че синът й „се подобрява с всеки изминал мач“

. „Да не забравяме, че той започна да играе отново на сингъл едва през август (отпадания в първи кръг в Синсинати и Уинстън-Сейлъм). Всичко зависи в по-голямата си част от това да изградиш добра физическа форма и да се възстановяваш добре, ако искаш да си в готовност за следващия си мач. Единственият начин да се тестваш е като играеш на корта. Анди оцеля в доста дълги мачове в последните няколко седмици. Неговата цел е да бъде готов за старта на 2020. Той се намира на едно добро място в момента, движи се по-добре по корта и е по-бърз в реакциите си“, отбеляза Джуди Мъри.

Тя потвърди, че Анди, който е на път да се изкачи до топ 250 в света от понеделник, е вече в Антверп, където планира да играе следващата седмица. Съпругата му Ким пък скоро ще го дари с трето дете.

Относно всяка една промяна в плана, Джуди сподели:

„В момента той е там, трябва да изчакаме и да видим“. /БГНЕС