Анди Мъри е предпочел да играе на турнира в Монпелие вместо на този в София. Това стана ясно от съобщение на организаторите на френската надпревара, които се похвалиха с привличането на шотландеца.

Турнирът в Монпелие се провежда в седмицата, в която е и надпреварата в българската столица - между 4 и 10 февруари, седмица след Аустрелиън Оупън.

Бившият №1 в света изигра само 12 мача през 2018-а заради операцията на хълбока и има желание да получи максимална игрова практика в началото на следващия сезон. Заради това и организаторите на Sofia Open водеха преговори с него, но за съжаление трикратният шампион в Големия шлем е предпочел да играе в Монпелие.

В същото време по информация на Gong.bg турнирът в София ще бъде с нов директор. Австралиецът Пол Макнами бе начело на организацията в последните две години, но този път Макнами е отказал участие поради лични причини. Това обаче не притеснява собствениците на турнира от Dubai Duty Free, които имат вариант за нов директор като става дума за човек с богат опит с такава дейност.