Анди Мъри обяви със сълзи на очи през януари, че се оттегля от тениса и се надява само да изиграе един последен Уимбълдън през лятото. Това беше преди да се оперира и да му бъде сложена изкуствена тазобедрена става. Сега британецът е изпълнен с оптимизъм. 

Бившият номер едно в тениса започна подготовката си с тенис-ракета в ръка за първи път след хирургическата интервенция, която се състоя в началото на февруари. Това вдъхна надежда на феновете му, че не просто ще е на линия за един последен Уимбълдън, а дори може да се завърне в спорта. 

Досега няма професионален тенисист на сингъл, който се е завръщал на корта след такава операция. Но на двойки има - една от легендата при тандемите Майк Брайън. Така че оптимизъм има защо да има, но самият Мъри е стегнат в прогнозите си. 

"Това е само едно начало", беше единственият коментар на шотландеца под публикацията му. Още като обяви оттеглянето си, той вложи късче надежда, че ще има възможност да се завърне някога за постоянно, но тепърва ше стане ясно дали това ще е възможно.