Анди ще вложи цялото си сърце и душа, за да се завърне на корта. Това заяви майката на Мъри Джуди, въпреки че разкри, че бъдещето на шотландеца е под въпрос.

31-годишният британец се подложи на нова операция на бедрото в края на януари в опит да намери финалното парче от пъзела по пътя към възстановяване от травмата, която се появи за първи път през 2017.

Последната хирургическа интервенция бе направена с цел да подобри главно живота на Мъри, като трикратният шампион от турнирите на Големия шлем сподели по-рано, че е изпитвал проблеми дори просто да си обуе чорапите и обувките, но не отхвърли възможността един ден да се завърне в професионалния тенис.

„Той се справя доста добре. Не мина много време от операцията и само времето ще покаже как ще реагира тялото му“, сподели Джуди Мъри за Sky Sports.

Джуди Мъри

източник: Gulliver/GettyImages

„Никой не знае как ще се възстанови той в дългосрочен план. Той се чувства добре психически и стискаме палци всичко да е наред с него. Но ви казвам, ако някой може да го направи, това е той, защото Анди ще вложи цялото си сърце и душа, както прави с всичко в живота си“, добави майката на британеца.

Бившият номер 1 обяви на официална пресконференция преди началото на Аустрелиън Оупън през януари, че обмисля да се откаже след Уимбълдън, но бе изпълнен с повече надежда след загубата си в пет сета от Роберто Баутиста-Агут на старта в Мелбърн.

Никой друг тенисист не се е завръщал след подобна операция освен американеца Боб Брайън, който наскоро се върна обратно в двойките и спечели титлата в Делрей Бийч миналия месец с брат си Майк. Брайън каза в Австралия, че вече не усещал болка и окуражи Мъри за евентуалното му завръщане на корта. /БГНЕС

Джуди Мъри

източник: Gulliver/GettyImages