Днес ще се изиграе финалът на приятелския тенис турнир Мубадала 2021 в Абу Даби, ОАЕ. В битката за трофея ще се впуснат руснакът Андрей Рубльов и британецът Анди Мъри. Срещата стартира малко след 17:00 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 1.

През последните години стана традиция в почивката между различните сезони любопитният и приятен приятелски турнир да събира някои от най-големите имена в тениса и да радва феновете на спорта за няколко дни. Тази година не прави изключение.

Във финалния двубой един срещу друг ще се изправят Андрей Рубльов и Анди Мъри. Руснакът срази канадеца Денис Шаповалов в първия си мач, за да си осигури участие в последната среща. Трикратният победител от Големия шлем пък успя да спечели с 2:0 сета двубоя си срещу сънародника си Дан Еванс, а след това надигра и завърналият се на корта след контузия Рафаел Надал със същия резултат, за да достигне финала.

Преди това обаче, от 15:00 часа, предстои да се изиграе и мачът за трето място, което ще противопостави именно Рафа Надал и Денис Шаповалов. Двубоят стартира в 15:00 часа и отново можете да го наблюдавате пряко по MAX Sport 1.