Анди Мъри обяви, че тежката операция, на която се подложи, е била успешна и бившият №1 в света се надява да се завърне на корта още през лятото.
 Ако действително шотландецът успее да възобнови кариерата си, той ще се превърне в първия професионален тенисист на сингъл, който има метална тазобедрена става.

"Искам да продължа да играя. Казах го в Австралия. Проблемът е, че не знам, дали е възможно", сподели Мъри в Лондон по време на спонсорско събитие.

"Много по-щастлив съм в сравнение с двата месеца преди операцията. Нямам болка в тазобедрената става вече. Дълго време имах болка. Рехабилитацията е бавна и върви достатъчно добре, просто трябва да изчакам и да видя как ще се развият нещата. Ако е възможно, със сигурност бих искал да се състезавам отново."

В емоционална пресконференция преди Аустрелиън Оупън, Мъри сподели, че планира да се оттегли от тениса още тази година заради продължаващите болки. Но след епичния му мач, загубен в пет сета от Роберто Баутиста Агут, Мъри смекчи позицията и не изключи все пак да продължи кариерата си.

Шотландецът претърпя операцията в края на януари, а сега желанието му е да играе на Уимбълдън. По принцип идеята бе, ако бе решил да не прави операция, Мъри да сложи край на кариерата си на свещената трева. Сега обаче желанието е там тя да бъде подновена. 

За да се случи това възстановяването трябва да премине много по-бързо от очакваното. В случая на Мъри не е подменена цялата става, а само частично.

В американските спортове и хокея на лед има случаи на спортисти, завърнали се на най-високо ниво, но в тениса до момента единственият такъв случай е Боб Брайън, който на 40 години се завърна в турнирите на двойки. В тях обаче усилията са доста по-малки от тези на сингъл.