Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърда настилка в Анталия от сериите АТП 250 с награден фонд от 361 800 евро.

Българинът записа една от най-престижните победи в кариерата си, след като се наложи над Ласло Джере с 6:1, 3:2 и отказване на сърбина, който заема 55-о място в световната ранглиста.

Кузманов, който започна седмицата под №298 в света, изигра много силен първи сет, в който спечели пет последователни гейма, за да го затвори след 39 минути игра. Във втората част пловдивчанинът отново проби за 3:2, след което Джере се отказа заради физически проблем. За тези 12 гейма родният състезател реализира три от осемте си шанса за пробив, а с 83% спечелени точки на първо подаване и 60% на втори сервис, не даде нито един брейкбол на носителя на две АТР титли, срещу когото бе загубил единствения им мач до момента.

С успеха си 27-годишният Мико си гарантира 5700 евро от наградния фонд и 32 точки за световната ранглиста. За място на четвъртфиналите той ще спори с поставения под №1 в схемата и десети в световната ранглиста Матео Беретини от Италия.

По-рано днес пък и Адриан Андреев донесе радост на българския фен, след като срази Марсел Илхан за първата си победа на ниво АТП в профи тура.