Втората ракета на България – Димитър Кузманов говори в предаването „Социална мрежа“ по NOVA NEWS за предходната си година, която бе и най-успешната в неговата кариера, какот и за целите през тази. Мико сподели кой е неговия идол и какво смята да прави след края на своята професионална кариера като тенис играч.

“Постигнах рекордно класиране, записах участие на първите си Големи шлемове, спечелих Чалънджъри и не мога да крия, че съм изключително щастлив от постигнатото през тази година. Не мисля, че има пречки да вляза и в 100-те най-добри. Колкото по-напред върви човек, толкова по-трудно става. Цел е за отбора, който работи с мен и мен самия. Трябва постоянство и търпение. Нещата не стават бързо. Трябва упоритост“, започна Кузманов.

„Най-големият форум за един тенисист е Големия шлем. Милиони опитват, а само 220-230 успяват. Емоциите, адреналина и изживяването са нещо несравнимо. Вече не е до самото участие, участвах 3 пъти, сега желая да запиша първа победа“, добави той.

„Смятам, че много подобри играта си на мрежата. Докато играеш, трябва да се подобряваш. Това беше причината да успее в Барселона например. Той е всеотдаен и се отнася, както е необходимо към всичко. Самата ранглиста има 3 000 човека. Пожелавам му да стигне до основната схема на голям турнир“, заяви майката на тенисиста – Дора Рангелова.

„Много пъти тренирахме корт до корт с Гришо, той също провежда в Монте Карло подготовката си. Медведев, Зверев, Феликс Оже-Алиасим и много други от Топ 100 са там. Сигурен съм, че тази подготовка ще даде резултата още сега в Австралия“.

„Ноле е пример на корта и извън него, особено с инициативите и държанието си. Със сигурност това, че е балканец също помага. В толкова аристократичен спорт се доказа. Знаете, че европейците гледат по-различен начин на нас хората от Балканите. Да, бих искал да му подражавам в професионален и личен план“, продължи 187-ият в ранкинга на ATP.

„След кариерата си бих искал да остана в спорта. Получих предложение от БФ Тенис и г-н Цветков и веднага приех, смятам, че бих бил от полза не само за тениса, ами и за спорта. Следващата ми цел след влизане в Топ 100 е да запиша участие в основната схема на турнир от Големия шлем още тази година. Надявам се да стигна и полуфинал на TP 250 и поне една титла от Чалънджър“, завърши 28-годишният тенисист.